ЕК: Нека кампанията за евроизборите стъпва на факти, а не на предчувствия

Призоваваме кампанията за изборите за Европейски парламент да стъпва на факти, а не на предчувствия. Това заяви говорителят на Европейската комисия Джонатан Тод.  Той отправи този призив в отговор на въпрос, свързан с предизборната кампания във Великобритания на Партията за независимост на Обединеното кралство. Като част от кампанията се съобщава за лепенето на плакати, на които на улицата работник проси и е поставен надпис, че заради политиката на Брюксел трудовите места на британците са заплашени от по-евтина работна ръка от чужбина.
  Чух, че разпространяват плакати, според които 26 милиона безработни европейци ще се отправят към Великобритания в търсене на работа, добави Тод. Мога да кажа само, че по принцип призоваваме всички отговорни европейски политици да се придържат към фактите, отколкото да се възползват от предразсъдъци, добави говорителят.

Европейският комисар по въпросите на развитието Андрис Пибалгс и министърът на външните работи на Нова Зеландия Марей Маккъли ще предприемат съвместна мисия в Тихоокеанския регион между 23 и 27 април. Целта е да се укрепи съттрудничеството в областта на развитието в региона. Фокусът ще бъде поставен върху енергията от възобновяеми източници, както и върху проектите за енергийна ефективност, част от които са осигурени със съвместното финансиране на Нова Зеландия и ЕС в Самоа, Тувалу, Кирибати и островите Кук.

Европейската комисия даде нови насоки за тълкуването на регулациите за крайбрежното плаване в страните-членки на ЕС. С тях се осигурява вътрешен пазар за услуги на морския транспорт.  С новите насоки компетентните власти ще имат повече законови гаранции при сключването на договори за обществени услуги и при налагане на задължения в тях. Корабособствениците също ще имат повече законова яснота, която ще им позволи да организират по-добре бизнеса си в Европа.


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!