"Европа близо до теб - европейски облик на българския туризъм"

Дискусия под мотото "Европа близо до теб - европейски облик на българския туризъм" се проведе във Варна по инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Туризмът е сектор от първостепенна важност за икономиката на Черноморския регион  Осигурява и хиляди работни места на местното население. Как обаче биха могли да се създават устойчиви работни места, за да бъде преодолян феноменът "сезонна заетост" ?
Отговаря ли образованието в тази сфера на нуждите на качествения туризъм ? И още - какви са успешните европейски модели, които България може да приложи в развитието на културния облик в туристическия сектор, така че да можем да избегнем имиджа на евтина дестинация. Тези въпроси разискваха участниците в дискусията.

Проявата е финал на серия от срещи, които се проведоха в страната в рамките на информационната кампания за европейските избори.
 
 Какви са опротните точки в стратегията за туризма на страната ни,какво от европейския опит можем и ще приложим в най-близко бъдеще,каква трябва да бъде квалификацията на кадрите ни в областта на туризма - чуйте отговорите на заместник-министъра на икономиката Бранимир Ботев в звуковия файл.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!