22 държави от цяла Европа се включват в инициативата „Отново на училище през 2014-та година“


И тази година Европейската комисия кани българите, работещи в европейските институции, да посетят училищата, които са завършили  и да обсъдят с учениците въпроси от европейско естество, които вълнуват и двете страни.

Инициативата се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката. „Отново на училище през 2014-та година“ ще се проведе в българските училища от 7-ми до 9-ти май- дните, посветени на Европа и на продължаващите събития във връзка с Европейската година на гражданите. Това каза пресаташето на Представителството на Европейската комисия в България Христо Христов.

„Отново на училище през 2014-та“ се провежда в цяла Европа. Тази година 22 държави ще се включат. В някои страни обаче има чисто законови пречки  да се проведе инициативата.

Във Франция, например лице, което не е част от образователната система е почти невъзможно да влезе в училище. В други държави пък разговорите за политика в училищата са неприемливи, каза още пресаташето на Представителството на ЕК в България Христо Христов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!