ЕС отпусна още 2,5 млрд. евро за проекти по "Източно партньорство"

Европейският съюз е увеличил до 2,5 милиарда евро финансирането на проекти по програмата "Източно партньорство" между 2010 и 2013 г., се казва в изявление на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитирано от световните агенции. Според Барозу бюджетът на ЕС за следващите 7 години гарантира, че финансовата поддръжка ще може да продължи.  В изявлението също така се отбелязва, че ЕС се "надява напълно да подпише споразумение за асоцииране и свободна търговия с Украйна, Грузия и Молдова и да постигне напредък в съвместните проекти с Армения и Азербайджан".

Следващата седмица министерството на отбраната на Франция ще изпрати четири изтребителя, които ще патрулират в небето над балтийските страни във връзка с напрежението в региона на фона на украинската криза, предаде Франс прес.
Изтребителите от военновъздушните сили на Франция ще бъдат изпратени към военновъздушна база в полския град Малборк, където от 27 април ще започнат изпълнението на поставените им задачи - подготовка на полските ВВС и патрулиране във въздушното пространство над балтийските страни под командването на НАТО.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!