ЕС е готов за икономическа помощ на Украйна съвместно с МВФ

Работата върху допълнителните санкции на Европейския съюз срещу Русия ще продължи идната седмица, решиха  посланиците на 28-те страни от съюза, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки говорител на Съвета на Евросъюза.
  В Европейската общност има разногласия по отношение на по-нататъшното разширяване на санкциите, отбелязва агенцията и цитира неназован представител на дипломатическа мисия на една източноевропейска страна, според когото някои страни-членки на Европейския съюз "имат опасения относно обратимостта на финансово-икономическите санкции срещу Русия, ако те бъдат приети".  


Европейският съюз е готов да окаже икономическа помощ на Украйна съвместно с Международния валутен фонд, заяви в Прага председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от Ройтерс.  При отсъствието на какъвто и да било напредък в уреждането на кризата чрез преговори Европейският съюз ще поддържа, а при необходимост и ще увеличи, натиска над Русия", заяви Ван Ромпой. Съветът на директорите на Международния валутен фонд одобри нова антикризисна програма за Украйна в размер на 17 милиарда долара, които ще бъдат отпуснати през следващите две години, съобщиха осведомителните агенции



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!