Десет страни от ЕС се споразумяха да прилагат данък върху финансовите транзакции от 2016-а година


Десет страни от Европейския съюз се споразумяха да започнат да прилагат данък върху финансовите транзакции от началото на 2016 г., въпреки съпротивата на останалите страни членки. Германският финансов министър Волфганг Шойбле каза пред колегите си на публични дебати, че Словения, която преди това е подкрепяла проекта, не е подкрепила комюникето поради вътрешните политически сътресения. Останалите страни са Австрия, Белгия, Естония, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия, Словакия и Испания.

ЕС прие вчера да продължи започналите преговори със Швейцария за уреждане на двустранните отношения, но отказа да направи компромис с правото на свободно движение, което беше заплашено от резултатите на швейцарския референдум на 9 февруари, предаде Франс прес.

Европейският съюз и Косово приключиха преговорите по Споразумението за стабилизиране и асоцииране, съобщи еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле. В реч пред парламента в Прищина той посочи, че "Това споразумение ще даде гаранции на бъдещите инвеститори, че Косово е сигурно място за бизнес".

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!