Изложба "35 години европейски избори"

20 дни остават до изборите за Европейски парламент. Ще успеят ли българите да направят информиран избор на 25 май? Как оценяват кампанията до момента и качеството на дебатите между кандидатите за евродепутати?

Анкетата с произволно избрани хора показа, че хората не следят дебатите между кандидатите за Европейския парламент. Напират евроинституциите и решенията, които се вземат там за нещо далечно, което не засяга пряко живота им.

Изложба на открито "35 години европейски избори" организират от Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Плакати от всички информационни кампании, откакто се провеждат избори за Европейски парламент, от 1979 - та година до 2014 - та ще бъдат изложени на Моста на влюбените в София. 



Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на ЕП в България разказа:

Ще има изложени 60 плаката, като всеки един от тях е съпроводен и с кратък текст, проследяващ някои от най-важните решения на Европейския парламент през последния мандат, като плакатите наистина проследяват кампаниите от първата общоевропейска кампания през 1979-та година до последната, настояща кампания. Има доста интересни плакати. Има някои, които са използвани карикатури, има най-различни визуални решения, които може дори от чисто, така... маркетинг гледна точка може да проследите как се е развивал политическият маркетинг през този период и как са се развили посланията за европейските избори, какви са били основните теми, които са вълнували хората през тези периоди. Така че наистина мисля, че ще бъде една много интересна изложба....Идеята ни е по един интересен начин отново да обърнем внимание върху европейските избори на 25 май в България и да поставим нещата отново, както и през цялата наша информационна кампания се опитваме, да поставим нещата в малко по-общ европейски контекст.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!