Европрограма предвижда драстичен спад на младежката безработица

Днес и утре европейският комисар за заетост, социални въпроси и социално приобщаване Ласло Андор ще бъде на посещение в България. Той ще се срещне с министър-председателя Пламен Орешарски и заместник министър-председателя Зинаида Златанова. Програмата на комисар Андор предвижда и среща с председателя на Народното събрание Михаил Миков. В парламента ще бъдат дискутирани въпроси на младежката заетост с членове на парламентарните комисии по трудова и социална политика и комисията за европейски въпроси.

Близо 30% от парите на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" за периода 2014-2020 г. ще бъдат насочени за намаляване на бедността и в частност към интеграция на маргинализирани общности като ромите. Според експерти специалният акцент върху ромите е по искане на Брюксел.


По темата за преодоляване на безработицата и бедността с помощта и на европейските средства от новия програмен период  чуйте разговора на Таня Милушева и Цветелина Стоянова със заместник - министъра на труда и социалната политика Росица Янкова.
За втория 7- годишен период по програмата "Развитие на човешките ресурси" се залага спад на безработицата сред младите хора до 24-годишна възраст от близо 30 на сто до 7 процента в края на периода.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!