Дебати между основните кандидати да оглавят Еврокомисията

Двамата основни кандидати за председател на Европейската комисия - консерваторът Жан-Клод Юнкер (от Европейската народна партия) и социалдемократът Мартин Шулц (от Партията на европейските социалисти) - ще се явят на телевизионни дебати днес, съобщи Франс прес. Дебатите ще се предават на живо по частния френски телевизионен канал LCI и ще траят един час. Те предшестват дебатите, предвидени за 15 май в най-гледаното време между всичките петима претенденти за председателството на Еврокомисията.


Консервативната партия на британския премиер Дейвид Камерън зае челното място в социологическо проучване за пръв път от повече от две години, изпреварвайки опозиционната Лейбъристка партия преди националните избори догодина, предаде Ройтерс. Огласените резултати се основават на анкета по телефона, финансирана от Майкъл Ашкрофт - консервативен аристократ и бивш заместник-председател на партията на Камерън, който посочва в в изявление, че изследването му е аполитично.
Изгледите пред консерваторите на Камерън за изборите за Европейски парламент този месец не са толкова светли, коментира Ройтерс.
Според социологически проучвания те ще останат на трето място след лейбъристите и Партията за независимост на обединеното кралство.


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!