Половината европейци смятат, че кризата още не е приключила

Европейците са все още притеснени за своето бъдеще, коментира електронното издание EurActiv, като цитира представеното от ЕК проучване на Евробарометър. Данните показват, че според 47 % от европейските граждани кризата не е приключила и „най-лошото все още предстои”, макар тенденцията леко да се подобрява. На обратното мнение са 44 % от анкетираните, според които „ефектът от кризата вече е достигнал своя връх”. Оптимизмът за бъдещето е най-висок в Румъния, Малта, Полша и най-новата страна-членка Хърватия.  
Като най-сериозен проблем пред ЕС, гражданите посочват безработицата и икономическата ситуация. В Малта и България сериозно безпокойство буди и имиграцията, отбелязва EurActiv .

Миграцията и Украйна бяха водещите теми в проведения вчера телевизионен дебат между Жан-Клод Юнкер и Мартин Шулц. Фаворитите на европейските консерватори и социалдемократи за поста председател на Европейската комисия заявиха волята си да се борят срещу мрежите за незаконна имиграция и защитиха правото на свободно движение в ЕС, съобщава френската телевизия Ер Те Ел.
  По темата за Украйна обаче двамата имат разногласия, допълва сайтът на Ел Се И.  Няма никакво решение без Русия, предупреди Шулц и подчерта, че не винаги може да се действа с помощта на санкции. Според Юнкер обаче не е останало друго решение, освен налагането на санкции.


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!