Програмата "Еразъм+" и борбата с младежката безработица в ЕС

Тази вечер от 22:00 часа Българската национална телевизия ще излъчи пряко от Брюксел дебата между кандидатите за председател на Европейската комисия.

Диспутът е продуциран от Европейския съюз за радио и телевизия и ще сблъска позициите на петимата претенденти за високия пост. Това са Жан-Клод Юнкер от Европейската народна партия, Мартин Шулц от Партията на европейските социалисти, Ги Верхофстад от Алианса на либералите и демократите за Европа, Ска Келер от Зелената партия и Алексис Ципрас от Партията на европейската левица.
След проведените вече дебати като тема се открои проблемът с растящата младежка безработица и начините за справяне с нея, един от които е стимулиране на студентската мобилност и възможностите за стаж в страни от ЕС.

Вече беше представена новата Програма на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+” (2014 - 2020),
най-новата интегрирана програма на Европейския съюз за подкрепа на образованието, обучението и младежкия сектор, чиято цел е именно и стимулиране на студентската мобилност и кариерно ориентиране.

Лъчезар Африканов, началник отдел „Подкрепа за образователните политики” в Центъра за развитие на човешките ресурси, под шапката на МОМН, единствената национална агенция, която ще управлява европейската програма "Еразъм +" - гост в "Евранет +"


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!