Годишна среща в Брюксел на управляващите програмите за регионална политика

Европейският съюз е готов да се откаже от санкциите си срещу Русия в областта на енергетиката, пише „Российская газета”. Днес руският министър на енергетиката Александър Новак планира да се срещне с европейския комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер.

За конкретна цена на газа за Украйна едва ли ще се говори, предположи представител на руското министерство на енергетиката.  Още повече, че миналата седмица руският премиер Дмитрий Медведев и министърът на енергетиката Александър Новак заявиха, че тази тема може да бъде повдигната само след като Украйна заплати част от своя дълг. Това са около 2 милиарда и 200 хиляди долара - задължения, натрупани в периода от месец ноември 2013-а година до месец април 2014-а година.

В периода 2007-2013 година са подкрепени над 8000 проекта чрез Европейското териториално сътрудничество в европейските региони. Как регионалната политика на Евросъюза помага на хората по места да намерят решения на проблеми чрез европейското териториално сътрудничество ще бъде представено в  Брюксел. Там ще се състои годишната среща на органите, управляващи програмите за Европейско териториално сътрудничество, които наблюдават тези проекти.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!