Как протича кампанията за евроизборите в останалите европейски страни

В кампанията в други европейски страни липсва агресията, присъща на българския политически живот. Освен това, хората са много по-информирани за това кого избират, смятат български студенти в чужбина.

В интервюто Цвета Георгиева разказва, че във Виена кампанията за евроизборите се усеща много по-осезаемо, отколкото в България. По думите й столицата на Австрия е облепена с плакати, а гражданите са много по-информирани за кандидатите за евродепутати и тяхната визия за бъдещето на Европа. Ели Канова също твърди, че кампанията за евроизборите в Братислава е позитивна. В дебатите няма агресия, а словаците са хора, които искат да дават на ЕС, толкова колкото получават.Тодор Ралев разказва как в Прага кандидати за европейския парламент се разхождат по улиците и агитират, опитват се да чуят мнението на хората.

Политологът Тодор Галунов анализира кампанията у нас. По думите му трябва да гласуваме и да използваме преференцията. Дава съвет на политиците да обърнат посланията си, да разкажат повече на хората, че Европейският парламент е единствената институция, която се избира пряко от гражданите и трябва да гласуваме.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!