Холандските националисти - с много по-слаб резултат от очаквания

Голямата изненада в началото на изборите за Европейски парламент е класирането на трето място на националистите в Холандия, въпреки че месеци наред оглавяваха прогнозите, коментира Евронюз.  Според някои проучвания, холандските националисти дори могат да паднат на четвърто място. Официалните резултати ще бъдат обявени в неделя вечерта.

Помощ в размер между 20 и 30 милиона евро от предприсъединителните фондове на Европейския съюз ще бъде предоставена по ускорена процедура на Сърбия за предприемането на спешни мерки за възстановяване след разрушителните наводнения. Това съобщи ръководителят на делегацията на ЕС в Белград Майкъл Дейвънпорт, цитиран от информационните агенции. Освен това Сърбия може да кандидатства и за средства от Фонда за солидарност на ЕС и предвид ситуацията ще бъде третирана като страна членка на съюза.

Досега 19 европейски държави, включително България, Хърватия, Румъния и Словения, са предоставили помощ на Сърбия чрез Механизма за гражданска защита. Те са осигурили спасителни лодки, помпи с висок капацитет, оперативни спасителни екипи, а много страни освен хуманитарна са изпратили и финансова помощ, о тбелязва БТА.


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!