Европроект насърчава културния туризъм в Сандански

Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура (EACEA) към Европейската комисия одобри за финансиране проект „Мрежа за развитие на културен туризъм” на община Сандански. Той е сред 18 - те одобрени за финансиране проекти от цяла Европа и ще се реализира със средства по програма „Европа за гражданите”.

Финансирането е за максималната си стойност от 139 000 евро, т.е 100 % от общата стойност на проекта. Координатор на международната инициатива е община Сандански. Партньори са oбщина Херюда, Швеция; община Агия, Гърция; Сдружението на Малтийските общини; Асоциация за развитие на Санта Крус де Тенерифе, Испания и oбщина Сепино, Италия.

В рамките на проекта ще бъде изградена международна мрежа от градове, чиято цел е да насърчава развитието на културния туризъм и опазването на Европейското културно наследство.  Акцентира се  върху нематериалното културно наследство и традиционните изкуства и занаяти, специално внимание ще бъде обърнато на темата за активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.
Още за проекта - в интервюто на В.Начкова със заместник-кмета на Сандански Младен Тимчев.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!