Барозу призова проевропейските сили в Европарламента да се държат заедно

Европейската народна партия води на европейските избори, получавайки 212 места в Европейския парламент, предаде AFP. Социалистите ще имат 185 мандата. Либералите остават третата парламентарна група със 71 депутати, следвани от Зелените с 55 гласа. И четирите проевропейски партии губят от местата си. В новия парламент те ще имат около 523 места, след като досега заемаха 612 депутатски кресла. Европейската народна партия губи 63 гласа, социалистите - 10, либералите 14, а Зелените - три. 

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова проевропейските сили да се държат заедно, коментирайки предварителните резултати от изборите, предаде euronews.

Налице са всички условия за уверена подкрепя за Европейския съюз, който остава единен и се опитва да стане по-силен. Европейците трябва да се държат заедно, за да може Европа да създаде такъв световен ред, в който можем да отстояваме нашите интереси и ценности. Това е момент, в който трябва да се обединим и да определим пътя за бъдещо развитие на ЕС, заяви Барозу. По неговите думи трябва да се предприемат решителни стъпки към ускоряване на икономическия ръст и понижаване на безработицата.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!