Кампания стимулира дебата за европейското гражданство


Кампания "Семейство, деца и/или кариера" цели да стимулира дебата относно европейското гражданство и да информира гражданите от Северозападна България относно техните права. Продължавайки темите от 2013-та, Европейската година на гражданите, акцентът е в посока взаимодействието в семейството. Още подробности за втория етап на кампанията от Мария Панайотова, ръководител на центъра Европа Директно Враца:

"Целим да се обърнем към гражданите от Северозапада, да ги информираме за техните права, като обръщаме внимание на новите хоризонтални политики- за борбата със социалното изключване, дискриминацията, насърчаване на социалната справедливост и закрила, равенството между половете, зачитането на личния и семейния живот. Тези теми са продължение на темите за гражданските права и доброволчеството от 2013 година."

СнимкаВ кампанията е включен и регионален конкурс за фотография на тема: "Семейство, деца и/или кариера". Могат да участват всички, които имат интересни фотографии, които показват взаимодействието между семейството, децата, преподавателите в училищата. С най-добрите тринадесет фотографии от трите области Враца, Видин и Монтана, центърът Европа Директно Враца ще организира пътуваща изложба с посещение в областните градове от Северозападна България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!