"Гардиън": Меркел се опитва да балансира между Великобритания и ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел твърди, че търси начин да успокои нарастващия спор с Великобритания за това кой да заеме поста на председател на Европейската комисия, пише вестник "Гардиън".
Меркел се опитва да балансира - да запази Великобритания като съюзник в Европейския съюз и същевременно да продължи подкрепата си за бившия премиер на Люксембург Жан Клод Юнкер Юнкер.

Европейският съюз призова сирийския режим да води "истински политически преговори" за намиране на решение на конфликта и определи президентските избори в Сирия като нелегитимни, предаде Франс прес. Това е посочено в изявление на върховния представител на Евросъюза за външната политика Катрин Аштън.

Европейският комисар по околната среда Янез Поточник връчи наградите на победителите в Конкурса за млади дизайнери, организиран от Европейската комисия като част от кампанията "Да пробудим поколението".

Четирима млади дизайнери от България, Франция, Италия и Литва бяха избрани за победители в конкурса, чиято цел е да разпространи идеята за повторното използване на материалите и да накара хората да се замислят за ограничеността на ресурсите на планетата, стойността на отпадъците и това как да бъде използвана креативността за решаване на проблемите, свързани с околната среда.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!