"Индипендънт": Камерън ще се опита да убеди Меркел, че Юнкер не е подходящ за шеф на ЕК

Европейската комисия не блокира проекта "Южен поток", той трябва да съответства на законодателството на Европейския съюз - това е заявил за ИТАР-ТАСС представител на пресслужбата на Еврокомисията.

По-рано източник в европейските институции съобщи, че в Брюксел не изключват възможността от консултации  днес между Русия и Европейския съюз по ситуацията за "Южен поток".
Може да се очаква този въпрос да бъде повдигнат в рамките на тристранните разговори между Русия, Евросъюза и Украйна за решаването на проблема за задлъжнялостта на Киев за руския газ,  посочил източникът пред агенцията.
   
Британският премиер Дейвид Камерън ще направи опит да предотврати в последния момент назначаването на бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер за следващ председател на Европейската комисия, пише вестник "Индипендът". Той ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел и ще се опита да я убеди, че Юнкер не е подходящият човек за позицията, тъй като британските чиновници подозират, че той е един от все по-малкото политици, които вярват в концепцията за Обединени европейски щати.
Камерън обеща, че ако отново спечели изборите догодина, той ще договори реформи в Европейския съюз и ще подложи членството на Великобритания на референдум.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!