Европейска стачка на таксита срещу нелоялна конкуренция


Европейският съюз и Арабската лига се съгласиха да си сътрудничат срещу терористичната заплаха, идваща от радикализирани чуждестранни бойци, завръщащи се у дома от конфликти в Близкия изток. На среща в Атина външните министри на страните от ЕС и Арабската лига заявиха, че "съвместното сътрудничество" е нужно,за да се противодейства на тероризма. Властите в много европейски държави се тревожат, че радикализирали се на тяхна територия джихадисти, които пътуват за Сирия и други конфликтни зони, ще се върнат с умения и воля да извършват терористични нападения.

Няколко ключови европейски града бяха блокирани в сряда, след като таксиметровите шофьори излязоха на масов протест срещу нелоялната конкуренция на туристическите автомобили и по-конкретно тази на американската компания „Юбер”, пише The Guardian.
Европейският комисар за новите технологии Нели Крус написа в блога си, че не бива да се отнасяме към предизвикателства, пораждани от новите технологии, като стачкуваме или като се опитваме да ги изхвърлим от живота. Според нея иновациите унищожават някои професии и променят други, но в  същото време подобряват повечето от тях и освен това създават нови работни места.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!