Партията на Камерън ще възобнови организирането на референдум за членството на Великобритания в ЕС

Консервативната партия на британския премиер Дейвид Камерън обяви, че ще възобнови действията си по организиране на референдум за членството на Великобритания в ЕС, който да има правна сила, предаде Ройтерс.

Великобритания се нуждае от нов договор с Европа и консерваторите имат план за промяна в Европа - предоговаряне, реформа и представяне на споразумението пред британския народ на всеобщ референдум до края на 2017 г., се казва в разпространено съобщение на заместник-председателя на Консервативната партия Боб Ней.

Този ход цели да привлече евроскептичните избиратели и да обедини партията преди изборите догодина, отбелязва агенцията.

Швейцария уведоми Европейския съюз, че ще поиска промени в двустранното споразумение за свободно движение на хора, което е несъвместимо с швейцарската конституция след референдума за миграцията от 9 февруари, съобщи Франс прес. Берн ще представи конкретни предложения преди сезона на отпуските.

Германия подписа план за приемането на още 10 хиляди бежанци от Сирия, с което ще се удвои броят на бежанците, приети от началото на гражданската война, информира ДПА. Генералният секретар наЕвропейския съвет по бежанците и изгнаниците призова и други европейски страни да последват германския пример. По данни на Съвета едва 94 хиляди души, или 3% от бежанците, са потърсили убежище в страни от ЕС, Швейцария или Норвегия.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!