ЕК призова Украйна да увеличи газовите си резерви до 20 млрд. куб м още преди края на лятото


ЕК призова Украйна да увеличи газовите си резерви до 20 милиарда кубични метра още преди края на лятото, предаде AFP. Междувременно в петък Комисията възнамерява да проучи вероятността от прекъсване на доставките на руски газ за ЕС. Спасителната помощ, предоставена на Гърция, е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна, която е изпаднала в дълбока икономическа и политическа криза, заяви европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Франс прес. Еврокомисарият за енергетиката предупреди, че помощта за бившата съветска република не може да бъде осигурена само за едно лято. Това ще изисква помощ в размер на милиарди с участието на нашите данъкоплатци и избиратели, на Европейската комисия, Съединените щати, Канада и Международния валутен фонд, подчерта той.

Европейската комисия съобщи, че обособява бюджет от 16 милиона евро за периода 2015-2018 г., който ще послужи за допълнителни мерки в борбата с радикалните екстремисти.

Днес в Брюксел предстои среща на експерти от цяла Европа, заети с работата срещу екстремистите. В срещата ще участват и специалисти от областта на технологиите, които ще представят идеи за следене и предотвратяване на радикализацията в интернет.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!