Найджъл Фараж обяви формирането на група в Европарламента

 Дейвид Камерън подготвя почвата за загуба в битката си да попречи на Жан-Клод Юнкер да стане председател на Европейската комисия, пише The Independent. В Камарата на общините премиерът настоя, че няма да се откаже. Той намекна, че останалите лидери от ЕС, които подкрепят кандидатурата на Юнкер публично, казват друго в личен разговор и заяви, че те имат „интересни мнения”. Камерън понесе поредния удар, след като естонският му колега Таави Рийвас каза по време на визитата си на Даунинг стрийт, че ще продължи да подкрепя Юнкер, защото наистина вярва, че той може да осъществи реформите.

  Финландия предложи бившия си министър-председател Юрки Катайнен за свой временен представител в Европейската комисия. Той ще замени Оли Рен, който напуска поста еврокомисар по икономическите и валутните въпроси, за да заеме мястото си на депутат в новия ЕП.   
   
  Британският еврофоб Найджъл Фараж обяви формирането на група в Европейския парламент след присъединяването на отцепила се представителка на френския Национален Фронт, съобщи Франс прес. Групата, кръстена "Европа, свобода, демокрация", събира 48 евродепутати от седем страни.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!