Проектът "Студентски практики" в Института по биоразнообразието при БАН


Проектът " студентски пракитки" е финансиран по орепативната програма "Развитие на човешките ресурси" и е съфинансиран от европейския социален фонд.Той се изпълнява в партньорство с всичките 51 висши училища в България. За участие в предвидената практика могат да кандидатстват всички редовни и задочни студенти. А за успешно приключило се смята практическото обучение, проведено в реална среда в рамките на 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на студента се изплаща стипендия в размер на 480 лева.

Доцент Марина Станилова е ментор на студентска практика, която се провежда в Биотехническата лаборатория в Института по биоразнообразието и екосистемите при БАН. В интервюто тя разказва, че лабораторията е оборудвана на световно ниво, студентите работят там и имат достъп до всичко, с което учените разполагат. Лабораторията е за инвитро размножаване на редки и застрашени  растения от флората на България. Обучението при доц. Станилова се провежда на 4 етапа, за да се обхване цялата работа, която се извършва в лабораторията. Освен ползата за студентите, учените също са доволни, защото така избират бъдещите си колеги. 

Студентката Ася Кожухарова, която  участва в проекта, разказва за работата си в лабораторията. Тя смята, че тази практика ще й бъде полезна за бъдещата магистърска степен, която смята да защити чрез работа в лабораторията . Кожухарова съобщи, че в момента работят по рядкото растение "дилянка" и по-конкретно, по неговото инвитро размножаване.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!