Акцент върху България в годишен доклад за малцинствата


Представяне на годишния доклад за езика на омразата и малцинствата на „Minority Rights Group International“, чийто фокус пада върху държави от Европейския съюз с особен акцент върху България, Чехия, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша и Словакия.

Доклад за езика на омразата и малцинствата, изготвен от базираната в Лондон неправителствена организация Minority Rights Group International беше представен днес в София в „Дома на Европа“.  
Minority Rights Group International е водеща международна правозащитна организация, която се бори за правата на етническите, религиозните и езиковите малцинства.
Докладът е част от проекта „Малцинствените реалности в новините“, който проект започна миналата година и ще приключи през 2 016-та. Фокусът пада върху държави от Европейския съюз с особен акцент върху България, Чехия, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша и Словакия.
Престъпленията срещу малцинствата, предизвикани от омраза, са всекидневна реалност в Европа, но често се пренебрегват от властите, казва Minority Rights Group International в годишния си доклад.
Според документа търсещите убежище, мигрантите, бежанците и трайно уседналите малцинствени популации като евреи, мюсюлмани и роми са групите, които най-често стават обект на престъпления от омраза в региона.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!