Изслушват четиримата новоизлъчени еврокомисари


В Брюксел днес ще бъдат изслушани четиримата новоизлъчени еврокомисари, които ще заемат местата на подалите оставки през юни еврокомисари за предприемачеството и промишлеността Антонио Таяни; за правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг; по икономическите и валутните въпроси Оли Рен и за бюджета и финансите Януш Левандовски. Четиримата досегашни комисари са избрани за евродепутати и ще заемат постовете си в Европейския парламент от 1 юли. Техните заместници ще имат мандат до октомври, когато се очаква в длъжност да встъпи новият състав на Европейска комисия.

Междувременно европейският комисар за вътрешния пазар Мишел Барние предложи  съвместно емитиране на дълг, за да бъде посрещнато предизвикателството от 1 трилион евро, необходими за инфраструктурата в ЕС до 2020 година и за стимулиране на икономическия растеж, предаде Франс прес.
Предизвикателството днес е да преминем от бюджетна стабилизация към проект за растеж, посочи пред АФП Барние, който взе участие в международна икономическа конференция в Екс-ан-прованс, Югоизточна Франция, където представи
тази идея.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!