ЕС разширява списъка на санкциите към руснаци заради Украйна


Финансовите министри на страните от еврозоната започнаха дискусия по начините за облекчаване на данъчната тежест върху трудовите възнаграждения, което според Европейската комисия е едно от средствата за съживяване на растежа и заетостта, съобщава АФП. През юни Комисията публикува конкретни препоръки към отделни държави за икономически и социални реформи. В препоръките са посочени 11 страни от еврозоната с особено висока данъчна тежест върху заплатите. Сред тях са Франция, Германия, Италия, Испания и Белгия.
Данъчната тежест върху труда в страните от еврозоната е една от най-високите в света, се припомня в изявлението след срещата на финансовите министри от еврозоната.

Европейският съюз взе принципно решение да добави още руснаци в своя списък със санкции заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на европейски дипломат, пожелал анонимност. В сряда постоянните представители на страните-членки  ще се съберат на ново заседание, за да уточнят кои имена ще бъдат включени в списъка с руски граждани, на които е наложена забрана да влизат в ЕС и чиито активи под европейска юрисдикция са замразени. 

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!