Българско участие на Третия годишен форум на Дунавската стратегия


Третият годишен форум на Дунавската стратегия се проведе на 26 и 27 юни  в Австрия. Целта на срещата е била да се набележат действия за по-добре управлявано лидерство на стратегията. На форума присъства Ива Таралежкова, председател на Управителния съвет на Форум "Гражданско участие"-  мрежа от над 100 неправителствени организации.
Ден по-рано се състоя "Ден на гражданското участие в Дунавската стратегия".

"Денят на гражданското участие беше организиран от организацията "Foster Europe", които ръководят мрежа от неправителствени организации, наречена Форум "Дунавско гражданско общество". В срещата се включиха над 130 участници от страни, свързани с изпълнението на Дунавската стратегия, за да планират мерки за по-активното включване на гражданските организации, на местните общности в изпълнението и наблюдението на тази стратегия. Беше отчетено, че все още няма достатъчно информация за изпълнението на стратегията в заинтересованите страни. Една от препоръките, която излезе е- да се организират регулярни годишни изслушвания в страните от Дунавския регион. Там основните координационни институции, при нас- Министерството на регионалното развитие да дават информация за постигнатото през изтеклата година. Това ще засили информираността на организациите и институциите, а който е по-информиран, може да бъде и по-активен в изпълнението на Дунавската стратегия."- обясни Ива Таралежкова.

Тя представи на форума в Австрия българския опит в изготвянето на споразуменията за партньорство за периода 2013-2020 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!