Европейски санкции за още 11 души във връзка с кризата в Украйна


Европейският съюз е решил да въведе санкции по отношение на 11 физически лица, във връзка с кризата в Украйна, съобщава ВВС, позовавайки се на дипломатически източник от ЕС. На лицата, попадащи в списъка, че бъде забранен престоят на територията на ЕС, а техните активи под юрисдикцията на Евросъюза ще бъдат замразени. Списиъкът ще бъде обявен в близките дни. Очаква се санкциите да влязат в сила до края на седмицата.
Списъкът се състои предимно от украински сепаратисти. В него е възможно да фигурират един-двама граждани на Русия, съобщава източникът.

Германското правителство одобри пакет пакет проектозакони, които на практика дават зелена светлина за европейските планове са създаване на банков съюз, съобщи "Ройтерс". Според източник на агенцията от правителството това е основният отговор на кризата във финансовия сектор, който да върне доверието.

Плановете на ЕС предвиждат да има един надзорен орган за банките в еврозоната, един набор правила за затваряне или преструктуриране на закъсали банки и един фонд за плащания.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!