Виртуална социална академия в борба със сивата икономика

Център за кариерно развитие заработи във Видин като част от проект, изпълняван от Българската търговско-промишлена палата и КТ "Подкрепа". Инициативата е част от проекта "Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването и", изпълняван по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Целите са превенция и ограничаване на проявите на сивата икономика.


"Проектът е три годишен, като има за цел да се бори със сивата икономика. Направен е допълнителен сайт към Търговско-промишлената палата, наречен виртуална социална академия. Съдържа материали за самоинформиране относно трудовото законодателство- за работодатели и заети лица. Има представени и добри практики на шест европейски държави. Има и консултантски услуги, където всеки би могъл онлайн да направи запитване и да получи отговор от специализирани консултанти."- обясни председателят на Видинската търговско-прoмишлена палата Красимир Кирилов.

В Центъра за кариерно развитие във Видин безплатно може да се намери актуална информация за свободни работни места, предлагат консултации за оформяне на документи за кандидатстване, как се пише автобиография и други полезни неща при намирането или смяната на работа, поясни Райна Шопска, кариерен консултант за Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!