Европа преди новините: Прилагането на Директивата на ЕС за енергия от възобновяеми източници

В края на месец юли България беше домакин на дебат, относно прилагането на Директивата на Европейския съюз за възобновяеми енергийни източници. Проведено бе изследване в рамките на шест страни-членки, в които Директивата се прилага: Германия, Полша, Франция, Великобритания, Литва и България.
Днес с помощта на г-н Георги Стоев, зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата и модератор на събитието, ще изясним по-подробно, какви са целите на Директивата, как тя се прилага в изследваните страни-членки на Европейския съюз, кои са факторите, които определят различните нива на въвеждане и използване на енергията от възобновяеми източници. Освен това Георги Стоев коментира ролята на структурата на собственост на вече изградените централи и ролята на гражданското общество, което контролира и използва тази енергия.
Според Георги Стоев: самото изследване е опит на Европейската комисия да направи проверка на добрите практики при използването на възобновяеми енергийни източници. Резултатите от изследването показват различен генезис на проблемите при използването на възобновяеми енергийни източници в различните страни-членки, но, същевременно и добрите практики.
Като пример Стоев дава използването на възобновяеми източници от голяма столична болница. Според Георги Стоев, дебатът е бил изключително важен, защото е набелязал основни икономически параметри и как те ще влияят на бъдещите икономики на страните-членки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!