Италианският премиер на посещение в Ирак


Европейската комисия смята да се обърне към Световната търговска организация с молба за провеждане на консултации във връзка с решението на Русия да забрани вноса на селскостопанска продукция от Европейския съюз. Това обяви еврокомисарят по търговията Карел де Гухт , цитиран от ИТАР-ТАСС.

Руският президент Владимир Путин ще участва в срещата между ръководителите на Митническия съюз и украинския президент Петро Порошенко, която ще се състои в Минск на 26 август, съобщиха информационните агенции. Инициираният от Москва Митнически съюз обединява Беларус, Казахстан и Русия.
От страна на ЕК участие в срещата ще вземат върховният представител за външната политика и сигурността Катрин Аштън, еврокомисарят по търговията Карел Де Гухт и еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер.

Италианският премиер Матео Ренци, чиято страна е ротационен  председател на Европейския съюз, ще посети днес Ирак, предаде Ройтерс, като се позова на негов говорител. Ренци ще направи посещението в момент, когато комисии към италианския парламент обсъждат предложението на правителството за доставяне на оръжия за кюрдските сили в близкоизточната страна, които се борят срещу сунитската джихадистка групировка "Ислямска държава".

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!