Европейска програма помага на млади хора за работа или стаж


Ако сте между 18 и 30 години и търсите работа или стаж в страна-членка от ЕС, то за вас EURES стартира инициативата „Your First EURES Job“, която финансира престоя на 5000 млади хора в целия ЕС.

EURES e cхема за трудова мобилност, която има за цел да се помогне на младите европейци да си намерят работа или стаж в други страни от ЕС. Тя е част от Младежта в движение  и инициативата Възможности за младежта . Твоята първа работа с EURES тества нов начин за предоставяне на персонализирани услуги на трудовата мобилност на младите хора и работодателите. По тази схема националните служби по заетостта предоставят  информация, набират персонал и осигуряват финансиране. Фирми с до 250 работници и служители могат да кандидатстват за финансова подкрепа за покриване на разходите за обучение на новоназначени работници, стажанти или чираци и им помага да се установят вътре.
За условията за кандидатсване говори Христо Христов от представителството на ЕК в България, разговорът е илюстриран с рекламния спот на инициативата.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!