Българката Мина Андреева е сред тримата основни говорители на Европейската комисия


Мина Андреева е млада и хубава, но също е сред онези млади хора, които знаят какво искат да учат и работят, знаят и как да го постигнат.

Започнах да следвам европеистика в Мастрихт, Холандия, а след това учих европейско право в Шотландия, в Единбург. След това бях на стаж в ЕК, така че Европа винаги е била в моето сърце и винаги съм искала да работя в комисията.

Мина Андреева е напуснала България със семейството си още на 9-годишна възраст, дъщеря е на известния журналист от българската секция на радио "Дойче веле" Александър Андреев. Това до голяма степен обяснява и професионалния й избор да стане говорителка.

Това е много интересна професия и уникална възможност да можеш да предадеш на хората идеи, мисли, политика, това което Европа прави за хората.

Мина Андреева започва стаж в кабинета на първия български комисар Меглена Кунева. Там се запонава с комисар Виван Рединг, която я кани за свой говорител в следващия състав на комисията, а сега приела предложението на Жан-Клод Юнкер да бъде един от тримата официални говорители на новата ЕК.

Той е истински политик. 25 години е бил премиер или министър. Екипът му е много опитен политически. Затова и сктруктурата на ЕК е много по-динамична.

Новата говорителка на ЕК силно вярва в бъдещето на обединена Европа:

Няма алтернатива на ЕС. Това е Европа без граници, потребителите, които могат да пазаруват на по-ниски цени, Еразъм - програма за обучение на студентите. Европа е трайният мир и тъкмо затова ЕС получи Нобеловата награда. ЕС дава сила и на най-малките страни-членки, които са равнопоставени.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!