Турция ще активизира процеса на преговорите си с Евросъюза


На сесията си в Страсбург тази седмица се очаква Европейският парламент да одобри споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС. Тема на сесията ще бъде и руското ембарго върху вноса на селскостопански продукти и храни от Евросъюза. След като Европейската комисия заяви, че исканията за компенсации са се увеличили твърде много, се очаква еврокомисарят по земеделието Дачиан Чолош да разясни пред евродепутатите кога и как Комисията ще предложи нова схема за компенсации.
 
Бившият председател на Европейския парламент Йежи Бузек не изключва възможността парламентът да отхвърли някои от кандидатите за членове на новата Европейска комисия. Бузек, който сега е координатор за предстоящите изпити, поясни, че номинираните за постове, свързани с профила на няколко парламентарни комисии, вероятно ще бъдат изпитвани по-дълго от
обичайното време. Ако всичко върви по план, предвижда се евродепутатите да гласуват комисията на Жан-Клод Юнкер на 22 октомври.
 
Турция ще активизира процеса на преговорите си за членство в ЕС. Новият президент Реджеп Тайип Ердоган планира чести посещения в европейските столици след откриването на новата парламентарна година в Турция на 1 октомври, съобщава в."Хюриет дейли нюз". Ердоган е уточнил, че след тази дата ще предприеме европейска обиколка, която ще започне с визита в балтийските държави, след което ще посети и други европейски столици.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!