Британският премиер призова шотландците да не гласуват за отделяне на референдума


Кризата в еврозоната е довела до значително социално разделение между различните страни-членки на ЕС, пише Der Spiegel.
„Продължава увеличаването на социалното разделение между различните страни-членки на ЕС, а също и между различните поколения, което може да доведе до напрежение и основателна загуба на доверие”, смята председателят на изследователския фонд „Бертелсман” Йорг Дрегер.
Съгласно изследване на фонд „Бертелсман” страната с най-ниско ниво на социална справедливост е Гърция, а най-високо е нивото във Швеция, Финландия, Дания и Холандия.

 Дейвид Камерън отправи емоционален призив към Шотландия да не напуска Обединеното кралство. В последния си апел преди референдума в четвъртък, британският премиер предупреди шотландските гласоподаватели, че отделянето би било „болезнен развод”, пише The Telegraph.
Според британския премиер, реалността ще включва по-стриктен граничен контрол, което може да означава, че на хората ще им трябват паспорти, за да гостуват на своите близки и приятели.
Камерън опита също да успокои шотландците, които не харесват него и неговото правителство, като им напомни, че няма да бъде премиер завинаги.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!