Подкрепа за млади изследователи по ОП „Развитие на човешките ресурси”


На 16.09.2014 г. от 9.00 часа в Конферентната зала на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Центърът за електронно обучение на Софийския университет „Св. Климент Охридски” провежда Ден на отворените врати. Ръководителят на проектите и на Докторантското училище проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт представя по-подробно постигнатите през последните години резултати в областта на педагогическите изследвания и електронното обучение и ще сподели опита в подпомагането на млади изследователи.
Създадено и функциониращо с финансовата помощ на три последователни проекта - един на националния фонд Научни изследвания и два на Европейските Структурни фондове, Докторантското училище е пример за разумно инвестирани средства и устойчивост на резултатите от инвестициите. Общата сума, с която е финансирано изграждането и функционирането на училището, е повече от 1 милион лева за 6 години, които са изразходвани за обучение, консултации, участие в национални и международни конференции, публикации, отпечатване на монографии, стипендии на докторантите.
Общо 161 докторанти, постдокторанти, млади учени и специализанти са преминали през Докторантското училище за тези 6 години. 17 от тях са участвали в едносеместриални обучения в Докторантското училище на Института по образованието в Лондон. Една от тях е Любка Алексиева. Тя е на 32 години, докторант по методика на обучението по математика и преподавател в СУ по "Методика на обучението по информационни технологии".

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!