Над 1000 арестувани в най-голямата акция срещу организираната престъпност в Европа


Над 1000 души са арестувани в рамките на най-голямата акция срещу организираната престъпност в Европа, обяви Европол. При акцията са спасени 30 деца, станали жертва на трафик на хора. Операция "Архимед" е проведена от 15 до 23 септември и е била "най-голямата координирана атака срещу организираната престъпност в Европа", обясни директорът на Европол Роб Уейнрайт. Той посочи, че в акцията са  участвали над 20 000 служители на правоохранителните органи.

Европейската комисия е замразила мерките в подкрепа на европейските производителите на сирена, засегнати от руското ембарго върху вноса на европейски стоки. Комисията спря тази система, приета в края на август, заради несъразмерния обем искания, отправени от някои райони, които традиционно не изнасят големи количества за Русия, уточни говорител на ЕК. Замразяването на системата е предпазна мярка, за да се предотврати бързото достигане на тавана от 155 000 тона, определен от механизма, уточни говорителят.

Правителството одобри позициите на България за предстоящите заседания на Съвета на Европейския съюз. Съвет "Общи въпроси" ще се събере на 29 септември в Брюксел. Министрите ще проведат първи тематичен дебат по приоритетите от Стратегическата програма на Съюза в период на промени. Тема на дискусията ще бъде икономическият растеж. Целта е да се състои конструктивен обмен на мнения по постигнатите резултати и предстоящите предизвикателства пред икономическия растеж.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!