Кристалина Георгиева е сред най-популярните еврокомисари в социалните мрежи


Страните от Европейския съюз се споразумяха да забранят четири психотропни вещества, причинили смъртта на над 100 души в  съюза в последните години, предаде ДПА.
  Според Европейската комисия, тези вещества не носят медицински ползи и се използват като алтернатива на незаконни наркотици. 

Гласуваната забрана отрежда на тези субстанции престъпния статут, който те заслужават. Легалните стимуланти не са легални, а летални, заяви еврокомисарят по правосъдието Мартин Райшертс.  Забраната ще влезе в сила след публикуването й в Официалния вестник на Европейския съюз, но страните от съюза ще имат на разположение година, да я въведат в националното си законодателство, уточнява ДПА.

Европейският комисар Кристалина Георгиева, отговаряща за бюджетните въпроси в новата Европейска комисия на Жан-Клод Юнкер, е втора по популярност във Фейсбук сред новите еврокомисари, сочи анализ на социалните мрежи на италианския сайт Сочал политико /Socialpolitico.it/.  Във Фейсбук Георгиева е харесана от 79 562 потребители, а 25 707 потребители говорят за нея.  Преди българката се нарежда единствено първият заместник-председател на бъдещата Комисия - Франс Тимерманс.  Анализът, направен от италианския сайт на популярността на новите еврокомисари в Туитър пък показва, че на първо място се класира Пиер Московиси.  Най - активна обаче е Кристалина Георгиева с 5450 постнати туита, показва анализът.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!