ЕК отпусна 3,9 млн. евро за хуманитарните организации, които оказват помощ на бежанците


Европейската комисия отпусна 3,9 милиона евро за хуманитарните организации, които оказват помощ на бежанците, избягали от сирийския град Кобане към Турция, предаде Франс прес.  Средствата са за осигуряването на чиста вода, палатки, храна и медикаменти за бежанците. Помощта е предоставена от пакета от 150 милиона евро, предвидени от Европейската комисия за хуманитарна помощ за Сирия през тази година.

Германия опроверга публикуваната в сп. "Шпигел" информация, според която планира да се  откаже от производството на енергия от въглища заради борбата с климатичните промени. Подобна мярка би натоварила твърде много  промишлеността, тъй като страната се отказва и от атомната енергия, отбелязва германското правителство, цитирано от Ройтерс.

Германия, която е най-голямата европейска икономика, в момента извършва  енергиен преход, който има за цел да увеличи дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс. Коалиционното правителство на Ангела Меркел планира делът на енергията от възобновяеми източници да покрива около 40% от потреблението до  2025 г. и 55-60 процента до 2035 година.  

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!