Барозу защити категорично приемането на България и Румъния в ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Великобритания няма намерение да се отказва от твърдия курс за съкращаване на имиграцията от страни от Европейския съюз, заяви министър-председателя Дейвид Камерън, цитиран от AFP. Камерън поиска "официално извинение" от управлявалите преди това лейбъристи за напълно провалената миграционна политика. "Докато лейбъристите бяха на власт (от 1997 до 2010 г.), потокът от чужденци в нашата страна се увеличи четири пъти", каза той. "За цялото това време в кралството влязоха 2,5 милиона души. Освен това през 2004 г. лейбъристите отвориха трудовия пазар на Великобритания за мигранти от осем нови държави членки на Европейския съюз и все още предстои да бъдат оценени катастрофалните последици от това решение за нас", е цитиран да казва още Камерън.

Без разширяването на Евросъюза руският апетит днес нямаше да бъде фокусиран върху Украйна, а върху България и балтийските страни. Това заяви председателят на Европейската комисия с изтичащ мандат Жозе Мануел Барозу по време на последната си пресконференция, съобщава Euraktiv. Барозу защити категорично решението за приемането на България и Румъния в Европейския съюз.

Представете си за минута, че тези страни не се бяха присъединили към съюза. Тогава може би днес нямаше да разговаряме само за Украйна. Вероятно сега щяхме да говорим за България или балтийските страни, е цитиран още Барозу.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!