Комисарят по миграцията поиска конкретни действия след трагедията край турските брегове


Новият европейски комисар, натоварен с въпросите на миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос заяви, че е ужасен от трагедията край бреговете на Турция, при която най-малко 24-ма имигранти се удавиха, когато плавателният им съд претърпя крушение, предаде Франс прес.
Тази трагедия отново показва спешната  нужда от конкретни действия, за да бъдат спасени животи, да се реши проблемът с незаконната имиграция и да се помогне на онези, които имат нужда от защита, се казва в изявление на комисаря. Като свой приоритет той посочва подобряването на сътрудничеството със страните, които са отправна точка на мигрантите, опитващи се да стигнат до държавите от ЕС.

Великобритания ще инвестира 20 милиона паунда в построяването на три нови лаборатории за изследвания на ебола в Сиера Леоне. Това е ход, който ще спаси много животи, защото значително ще намали времето, нужно за определяне дали един пациент е болен от вируса или не, съобщава британският  вестник "Телеграф". В момента огромният брой пациенти, които трябва да бъдат изследвани за ебола, надхвърля многократно възможността на лабораториите да се справят, а срокът за получаване на резултатите е най-малко пет дни.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!