Еврокомисари ще посетят най-засегнатите от ебола страни в Африка



Страните от Европейския съюз обявиха, че не признават нито произведените от проруските сепаратисти президентски и парламентарни избори в провъзгласените от тях Донецка и Луганска народна република, нито резултатите от тях, предадоха информационните агенции, позовавайки се на изявление на пресслужбата на Европейския съвет.
Изборите са незаконни и нелегитимни, тъй като бяха организирани в нарушение на украинското законодателство и на мирните споразумения от Минск, подчертават 28-те. Държавите-членки се обръщат към Русия с апел да прекрати подкрепата си за проруските сепаратисти в Украйна и да позволи постоянно наблюдение на границата между двете страни под контрола на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Тереса Ромеро, 44-годишната медицинска сестра, която се лекуваше от ебола в Испания, беше изписана от болницата. Тя се зарази с вируса, докато лекуваше испански мисионер, заразил се в Сиера Леоне и откаран за лечение в родината си.
"Западният свят не се интересуваше от тази болест, докато тя не дойде при нас", каза Ромеро при изписването си.

Същевременно  ЕС съобщи, че от 12 до 16 ноември новите еврокомисари по хуманитарните въпроси и по здравеопазването  ще посетят трите най-засегнати от ебола африкански страни - Сиера Леоне, Либерия и Гвинея, информира Франс прес. 


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!