Ключови инфраструктурни проекти в областта на енергетиката, инвестиционни планове, реформи във финансовата сфера, екологични норми – част от темите с приоритет за ЕП

 

Новият екип на Европейската комисия с председател Жан-Клод Юнкер встъпи в длъжност само преди дни. Инвестиционни планове, банкови реформи, екология – това са част от темите с приоритет в Европейския парламент за близките месеци, каза Бойко Благоев, експерт "Връзки с обществеността" в Информационното бюро на Европейския парламент в България. В сферата на телекомуникациите Европарламенът ще продължи да работи по предложения за премахване на таксите за роуминг в ЕС и за защита на принципа за мрежова неутралност. Депутатите ще работят по налагането на по-строги екологични норми за качеството на въздуха, новите храни, отглеждането на генно модифицирани култури и употребата на найлонови торбички.

  Междужермено Държавите членки на Европейски съюз се договориха да отпуснат 647 милиона евро в подкрепа на ключови приоритетни инфраструктурни проекти в областта на енергетиката. Основната част от средствата се предоставят за проекти в газовия сектор и за пренос на електроенергия в региона на Балтийско море и в Източна и Югоизточна Европа. Финансираните инфраструктурни проекти в областта на енергетиката са 34 и са избрани от общо 248 в цяла Европа, обясни евродепутатът Светослав Малинов.

Предаването можете да чуете от звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!