Европа преди новините: Посетителските групи в Европейския парламент

Близо 300 хиляди гости посещават Европейския парламент годишно. Всеки евродепутат има възможност да покани на разноски на институцията по 110 души от своята страна. Пръв в рамките на новия мандат посрещна посетителска група от България евродепутатът от ДПС Илхан Кючук от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа.
С далеч по-голям опит в подбора и посрещането на гости е Мария Габриел – ръководител на българската делегация в Европейската народна партия и заместник-председател на ЕНП. Стоян Панайотов от Международната младежка камара във Варна е щастлив, че е бил сред тримата, поканени през октомври от евродепутата Емил Радев, но има и препоръка. Общо за тримата е убеждението, че посетителските групи дават изключително добра възможност за запознаване с работата на Европейския парламент и активността на депутатите, както и за пряко участие и влияние върху дневния ред и вземането на решения в европейските институции.
Предстоящите инициативи, чрез които ще бъдат определени следващите гости на българските евродепутати, могат да бъдат проследени на интернет страниците им и във Фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!