Обединение в ЕС в полза на земеделците, страдащи от руското ембарго


Увеличават се призивите за оставката на Жан-Клод Юнкер като председател на Европейската комисия на фона на обвиненията, че е помагал за укриването на данъци на международни компании, опериращи в Люксембург, пише "The Telegraph". В коментар влиятелната агенция Bloomberg призовава за оставката на Юнкер заради разкритията, че мултинационални компании са били допускани да създават сложни структури с цел избягване на данъци в размер на милиарди паунда, от времето, когато е бил премиер на страната.

Двадесет и  една страни членки на ЕС начело с Франция обявиха, че са се обединили, за да гарантират, че ЕС ще  може да разполага през 2015 г. с достатъчно средства, за да помогне на земеделците, сблъскващи се с руското ембарго или с други евентуални кризи, предаде Франс прес.
21 министрите на земеделието на страните членки на ЕС приеха обща декларация в Брюксел с цел мобилизация, с която да попречат на Европейската комисия да намали средствата за оказване на помощ на земеделците, както тя намекна, че може да направи. Очаква се преговорите в тази насока да се уредят в рамките на по-големите пазарлъци относно бюджета на ЕС, които би трябвало са приключат на 17 ноември, посочва европейски източник за Франс прес.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!