Партньори от няколко държави създават малки предприемачи по проект

Снимка: ec.europa.eu

Проектът "Бъдещето в нашите ръце - създаване на европейски предприемачи" по програма "Еразъм +" събра във Видин партньори от няколко държави. Те си партнират с Целодневната детска градина "Детелина" във Видин. Целта е да се формира от ранна детска възраст усет към бизнеса, какво е печалба и продукция и защо е важно в днешни дни човек да може да се оправя сам в живота, каза директорката на детското заведение Златка Георгиева:

"Още от ранна детска възраст да започнем подготовка на нашите деца- да могат да създават бизнес и да знаят, че от него трябва да имат печалба като продадат своята продукция. Учим ги и какво е благотворителност"

В детската градина обмислят да направят фабрика за сувенири с отделни звена за реклама и пласмент, за да се научат най-малките и на това. Във фабриката ще правят коледни сувенири от природни материали, сол и брашно, които сами ще се научат да пласират на пазара. Със събраното ще участват в благотворителни инициативи.

СнимкаГостите във Видин бяха от Кипър, Испания, Словения, Финландия, Румъния и Турция, които споделиха някои впечатления за визитата си.

"Ние също сме в контакт с нашите общини и те ще са много радостни ако ние правим такива инициативи на общинско ниво, за да осъществяваме мостове между две култури, защото има и други европейски програми, които дават възможност за това.... Идваме от Каталуния, Испания, много сме щастливи, че сме тук. Всичко е чудесно- хората, децата, нашето посрещане, много емоционални моменти. Всички са много дружелюбни."
- разказаха гостите.

Проектът стартира от 1 септември 2014 година и е с продължителност 2 години. Координатор е училище от Лимасол, столицата на Кипър, а останалите страни са партьори. Следващата година представители от видинската детска градина ще посетят колегите си по проекта в техните държави, за да видят на място как в чуждите държави създават малки предприемачи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!