Камерън: Няма нужда от коренни промени в европейските имиграционни правила


 Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че няма нужда от фундаментални промени в европейските имиграционни правила, след като Съдът на Европейския съюз постанови, че страните-членки имат правомощията да спрат безработните емигранти да кандидатстват за социални придобивки повече от 5 години, пише вестник "Гардиън".
По дело, свързано с румънска гражданка, която живее в Германия, Европейското правосъдие даде ясно да се разбере, че безработните емигранти, които не могат да се издържат и никога не са работили, няма да получават някои социални помощи повече от 5 години след като са пристигнали в новата страна. Камерън нарече решението „стъпка в правилната посока”.

 Членовете на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент дискутираха с
представители на Европейската комисия изпълнението на програмите "Правосъдие" и "Права, равенство и гражданство" и различните инструменти за тяхното финансиране. Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Европейската народна партия и заместник-председател на Групата на ЕНП, насочи вниманието към програма "Дафне", посветена на разработването на проекти за борба с насилието над деца, младежи и жени, съобщи пресслужбата на Европейската народна партия.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!