Мартин Шулц: Напрежението между Русия и Евросъюза се увеличава


Бившият британски премиер Джон Мейджър предупреди, че има „реална възможност” Великобритания да напусне Европейския съюз в резултат на провеждането на референдум по въпроса и призова за по-голям контрол над имиграцията.

Великобритания може би е в позиция да напусне Европейския съюз, каза Мейджър в изказване в Берлин пред фондация „Конрад Аденауер”, предаде AFP. Мейджър подчерта, че той самият предпочита Великобритания да остане в съюза. Агенцията припомня обещанието на премиера Дейвид Камерън, ако спечели парламентарните избори през май 2015 г., през 2017 г. да организира референдум за оставането или излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Напрежението между Русия и Европейския съюз се увеличава, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц. Трябва да се вземат под внимание политическите обстоятелства около нас. Трябва да признаем, че напрежението не намалява и дори напротив - увеличава се в отношенията между Русия и Европейския съюз и Русия и Украйна, каза Шулц, говорейки пред репортери след ратификацията на Европейския парламент на Споразумението за асоцииране на Молдова с ЕС. Министрите на външните работи на 28-те страни от ЕС на 17 ноември в Брюксел ще обсъдят последното развитие на ситуацията в източната част на Украйна и на възможната реакция на ЕС.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!