ЕНП обеща подкрепа на България в усвояването на еврофондовете


Европейската народна партия ще помага както на новото българско правителство, така и на местната власт успешно да усвоява парите от еврофондовете, обеща председателят на най-голямата група в Европарламента Манфред Вебер. Вебер направи изявлението си на заседание на групата, на което присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е на официално посещение в Брюксел, за да получи удостоверението за избора на София за Европейска столица на спорта през 2018г. 

В българската делегация са олимпийските шампиони Таня Богомилова, Екатерина Дафовска, Тереза Маринова и Румяна Нейкова и трима сребърни олимпийски медалисти - Йорданка Благоева, Йордан Йовчев и Евгения Раданова.

Българската асоциация на консултантите по европейски програми представи на пресконференция предложенията си за правилно и успешно започване на новия програмен период. От асоциацията очакват до края на годината всички програми да бъдат готови, съгласувани с Европейската комисия и подадени за одобрение. В противен случай програмите нямат шанс да получат одобрение до средата на следващата година. Четири програми бяха подадени в определения срок и ще могат да разчитат на финансиране още в началото на 2015-та година. Асоциацията предлага да се започне предварително изпълнение, още преди Брюксел да одобри оперативните програми и да бъдат отворени двойно повче от планираните процедури. Това щяло да спаси страната ни от загубата на много пари в средата на втория програмен период.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!